Kinderpakket voor de herfstvakantie

categorie Coöperatie
3
okt
2020
0
Reacties
knutselen in de herfst

De herfst is begonnen! Ook de herfstvakantie staat binnenkort weer voor de deur. Daarom maakten we een speciaal doe-pakket voor kinderen die in de herfst(vakantie) graag bezig zijn met het thema ‘koe’! 

Knutselen met kastanjes, een herfstige kleurplaat en een boerderij-memory-spel, dat zijn de onderdelen van het herfstpakket. Het pakket is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, zowel voor kinderen die zelf op een boerderij wonen als voor kinderen die vakantie vieren op een (kampeer)boerderij!

Het memoryspel en de kleurplaat zijn hieronder te downloaden in pdf-format en zijn geschikt om zelf te printen (A4 of A3-formaat). Het memoryspel bestaat uit twee delen. Beide delen bestaan uit twee pagina’s met 20 memory-kaartjes. Op de eerste pagina de plaatjes, op de tweede pagina de achterkanten. Print het dubbelzijdig of print elke pagina enkelzijdig, plak ze daarna op elkaar. Eventueel plastificeren en daarna uitknippen. Op het tweede deel staan 20 nieuwe afbeeldingen, dus in totaal 40 kaartjes.
De instructies voor het koe-knutselen met kastanjes vindt u verderop op deze pagina!

Kleurplaat herfst – Uitprinten en kleuren!
Memoryspel, deel 1 – Dubbelzijdig printen (of enkelzijdig en daarna recht op elkaar plakken), uitknippen en spelen!
Memoryspel, deel 2 – Dubbelzijdig printen (of enkelzijdig en daarna recht op elkaar plakken), uitknippen en spelen!
Knutselen met kastanjes

Staat er een kastanjeboom op jullie erf? Met de kastanjes kun je koeien en kalfjes knutselen! Geen kastanjeboom? Zoek de kastanjes dan op een andere plek, bijvoorbeeld in het bos!

Wat heb je nodig voor een koe? 

  • 2 kastantjes, de een iets groter dan de ander
  • cocktailprikkers
  • viltstift

Wat moet je doen?
Prik de stokjes onder in de grootste kastanje (het lijf), zodat je vier pootjes krijgt. Vervolgens prik je een half stokje op deze kastanje. En daar plaats je de kleinere kastanje op, dat is de kop. Als laatste maak je een staart en oren met korte stokjes. Teken er met een stift ogen en koeienvlekken op.
Hoe meer kastanjes je hebt, hoe meer koetjes je kunt maken. En met kleinere kastanjes maak je op dezelfde manier kalfjes. Van een doosje met hooi of stro maak je gemakkelijk een stal om de koeien en kalfjes in te zetten!
Veel knutselplezier!

knutselen in de herfst