Hartverwarmende motivaties voor #cowheroes

categorie Coöperatie
7
jul
2020
0
Reacties
cowheroes

‘Opa is een #cowhero omdat hij geen moment getwijfeld heeft om ook tijdens de lockdown dagelijks zijn werk op ons melkveebedrijf te blijven doen.’

Het is zo maar één van de vele lieve, hartverwarmende en ontroerende reacties die binnen kwamen op de actie ‘verras één van jouw #cowheroes met een thermo mok’. Met deze actie zette CRV de stille hardwerkende helden in het zonnetje, die tijdens de coronacrisis dag en nacht zijn blijven zorgen voor hun koeien. Deelnemers aan deze actie konden iemand uit hun omgeving laten verrassen met een speciale thermo mok.

 

Mannen voor hun vrouw

Van de mogelijkheid om #cowheroes een hart onder de riem te steken werd volop gebruik gemaakt. Er kwamen nominaties binnen uit heel Nederland en Vlaanderen van onder andere kinderen voor hun vader, mannen voor hun vrouw, veehouders voor hun medewerker en schoondochters voor hun schoonvader. Zelfs een inseminator en een veestapeladviseur werden genomineerd.

‘Je bent een cowhero omdat je elke dag om half zes met een mok koffie bij mij in de stal komt om samen met mij de koeien te melken en te verzorgen’, schreef een veehouder voor zijn vrouw. En een vader voor zijn dochter: ‘Onze dochter van 11 jaar is onze cowhero. In de coronatijd werd ’s morgens altijd keurig het huiswerk afgemaakt waarna ze ’s middags mee hielp op de boerderij’.

 

Mokken onderweg

Inmiddels is de actie gesloten en zijn de mokken via de post bij de (meeste) #cowheroes aangekomen. We hebben ze gevraagd om foto’s met ons te delen. En dat hebben velen al gedaan via onze Facebookpagina. Geven jullie onze #cowheroes daar ook nog wat extra opgestoken duimpjes?