‘Alpe d’HuZes doe ik speciaal voor mijn buurvrouw’

categorie Coöperatie
27
mei
2016
0
Reacties
team CRV Alpe d'HuZes
De twee Alpe d'HuZes teams van CRV voor de sponsorbus

Op donderdag 2 juni vindt de elfde editie plaats van Alpe d’HuZes. Ongeveer 5.000 deelnemers gaan weer fietsend, hardlopend of wandelend de beroemde berg Alpe d‘Huez op. Hun missie: de ziekte kanker onder controle krijgen.

Vanuit CRV doen twee teams mee. We volgen de belevenissen van een van deze sportieve doorbijters: boerin Harriët Middendorp uit Foxwolde. Lees hoe zij dit avontuur ervaart.

Harriet Middendorp

‘Mijn motivatie om de Alpe d’HuZes te fietsen is mijn buurvrouw. Een aantal jaren geleden vond zij samen met haar man haar droomhuis naast ons melkveebedrijf. Heerlijke mensen. Kort nadat ze gesetteld waren werd bij haar longkanker geconstateerd. Nooit gerookt, altijd gezond geleefd, zo oneerlijk! Met medicatie wordt haar leven een klein stukje aangenamer maar daarin is nog heel veel te winnen. Daarom fiets ik samen met medewerkers en leden van CRV de Alpe d’HuZes, met als doel de strijd tegen kanker uiteindelijk te winnen.’

Harriët Middendorp is een 44-jarige boerin uit Foxwolde, een klein dorp in de provincie Drenthe. Samen met haar man en 4 kinderen runt zij op 137 hectare een melkveebedrijf met 290 koeien en 150 stuks jongvee.


Een onbeschrijfelijke ervaring – update 3 juni 2016

Harriet Middendorp - via Jannemieke Termeer

De laatste binnenkomst van Harriet (op de fiets) samen met teamgenoot Jody (lopend). Foto via Jannemieke Termeer

De eerste uitdaging begon ’s morgens vroeg al toen we in het donker moesten afdalen. Het was mistig en de afdaling van een half uur voelde als een overlevingstocht. Eenmaal beneden had ik erg veel zin in de klim. Samen met teamgenote Gerianne ben ik in een keer naar boven gereden. BIG Challenge ving ons bij de finish op met een ‘oppep- punt’ met eten. Daar werden we ook heel goed verzorgd door vrijwilligers. Onderweg was het genieten van heel veel mensen die je aanmoedigen met mooi woorden. Er was ook veel muziek in de bochten en dat hielp ook om weer door te fietsen. Het zijn toch 21 bochten die we door moesten… Fantastisch om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor maar 1 doel.

Eindbedrag BIG Challenge Jannemieke Termeer

Aan het einde van de dag zijn de rijders en lopers van de agri-teams gezamenlijk over de finish gereden onder luid applaus van alle toeschouwers. Het is een ontzettend grote groep dat hier tijdens de Alpe d’HuZes de agrisector heeft gepromoot en een mooi bedrag ingezameld heeft!

De voorlopige eindstand is bereikt, maar doneren kan nog steeds via Opgevenisgeenoptie.nl
Foto via Jannemieke Termeer


klim 3 harrietOp naar de volgende bocht… 2 juni 2016

Harriet heeft haar derde klim voltooid. Volg Harriet live bij de beklimming van dé berg. Ga naar Opgevenisgeenoptie/tijden en zoek op ‘Harriet Middendorp’ of nummer 3137.

 

 


Ongeveer 4.000 fietsers op 1 berg. Nog geen idee hoe dat voelt… 1 juni 2016

lopers Alpe d'HuZes team CRVMorgen is de grote dag. Vandaag hadden we nog een rustdag en hebben we de lopers van het CRV team aangemoedigd en binnengehaald.  Morgenochtend dalen we in alle vroegte af onder begeleiding van motoren zodat we rond 4.30 aan onze eerste klim kunnen beginnen. Ik voel toch wel een gezonde spanning. Ongeveer 4.000 fietsers op 1 berg met maar 1 doel! Geen idee hoe dat voelt…


Tussenstand BIG Challenge: 1.026.649 euro! – 31 mei 2016

Tussenstand Big ChallengeBIG Challenge hielt vanmorgen een motivatiebijeenkomst voor alle agrarische teams. Zeer indrukwekkende ervaringen werden gedeeld, afgewisseld met liedjes, live van Maarten Peters. Ter nagedachtenis aan de dierbaren liet iedereen een ballon op. Tot slot werd de tussenstand bekendgemaakt. Inmiddels is meer dan € 1 miljoen opgehaald door de agrarische sector voor kankeronderzoek. De verwachting is dat we donderdag tijdens de finish een nog hoger bedrag kunnen laten zien. Het team van CRV heeft hier substantieel aan bijgedragen en dat is super.


De laatste voorbereidingen en heftig nieuws van mijn buurvrouw – 26 mei 2016

Nog een week en dan is het zover. De grote dag voor de Alpe d’HuZes-deelnemers. Deze week niet zo heel veel getraind, omdat het thuis op het melkveebedrijf behoorlijk druk was. De hele eerste snede is gemaaid en ingekuild. Alleen een paar keer aan spinning gedaan met afwisselend weerstand en snelheid. Ook kwam deze week onze dorpskrant uit, waarin ik een stukje heb geschreven over de actie Alpe d’HuZes. Dat leverde een aantal zeer positieve reacties op, nu nog de donaties binnen zien te halen.

Peugeot-bus-Alpe-d'HuZes-2106Vandaag mocht ik de sponsorbus ophalen van Autobedrijf Hylkema in Heerenveen met het mooie logo van CRV Alpe d’HuZes 2016! Hiermee rijden we aanstaande zaterdag naar Frankrijk. Maar voor het zover is zal ik thuis nog de nodige voorbereidingen moeten treffen, zodat ik mijn gezin onbezorgd achter kan laten.

Vanmiddag ook nog even met mijn buurvrouw, voor wie ik ga fietsen, gesproken. Ai, heel vervelend nieuws. Deze week heeft ze een scan gehad van haar longen en er zijn uitzaaiingen geconstateerd. Toch blijft ze maar positief (onbegrijpelijk). ‘Eerst op vakantie, mijn laatste, en daarna chemo’, vertelde ze. Dat komt hard aan en doet ons weer eens beseffen waar wij, de teams van CRV, ons voor inzetten…


‘De bemoedigende woorden geven me de kracht om door te fietsen’ – 18 mei 2016

Elfstedentocht_klOp Tweede Pinksterdag fietste ik de Friese Elfstedentocht van 235 km. Een dag tevoren had ik als opwarmer nog even een klein rondje gefietst. Dat mocht ook wel, want de weersvoorspelling was ‘wisselvallig’. Goed gekleed ging ik om kwart voor zes ‘s ochtends van start met een temperatuur van vijf graden, maar windstil. De kou bleef en er viel regen maar gelukkig net niet waar ik fietste. Dat maakte de tocht voor mij al een stuk aangenamer.

Maar wat nog het meest hielp waren de vele aanmoedigingen onderweg. In de hele provincie Friesland was het feest. In elk dorp waar ik binnen kwam werd ik onthaald door veel muziek, mensen die alle fietsers aanmoedigden, feestvierende jeugd en kinderen langs de weg die je zoveel mogelijk begroetten met een high five!

Onderling waren er ook bemoedigende woorden. Zelfs het logo van CRV op mijn broek werd herkend door menig fietser! Het is deze mix van ingrediënten die het mij als fietser makkelijker hebben gemaakt en ervoor zorgden dat ik niet voor de finish heb opgegeven. Tijdens de klim voor Alpe d’Huzes zal het net zo gaan. Veel mensen met bemoedigende woorden die je kracht geven om door te fietsen.

Deze week komt onze dorpskrant uit met daarin een bericht over mijn actie voor kankerbestrijding. Ik ben benieuwd hoe mijn actie gewaardeerd wordt door de dorpsbewoners!


Nog drie weken – 13 mei 2016

Harriet Middendorp op de fiets in de stalHarriët: ‘Afgelopen week ben ik drie keer aan het spinnen geweest in de sportschool. Dat heb ik de hele winterperiode gedaan, maar vanwege het mooie weer ga ik nu ook naar buiten. Zo heb ik een mooi rondje gefietst in de prachtige omgeving waar ik woon. Komend weekend staat voor mij de Elfstedentocht te wachten. Op Tweede Pinksterdag ga ik 235 km door Friesland fietsen. Mijn streven is om vier keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik een berg op ga fietsen.’

 

Achtergrond


Alpe d’HuZes
– Zes keer de Franse berg Alpe d’Huez beklimmen. Vandaar de naam Alpe d’HuZes voor dit evenement, in het leven geroepen met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen te verleggen door zoveel mogelijk geld op te halen om de ziekte kanker te bestrijden. CRV ondersteunt dit initiatief van harte en sponsort een team van 15 personen.

Opgeven is geen optie – Onder dit motto beklimmen de deelnemers de berg met de 21 bochten. Aan de eerste editie, in 2006 deden 66 mensen mee, inmiddels zijn het er jaarlijks 5.000 en is dit evenement de grootste fondsenwerver: in opbrengst, aantal deelnemers én bijdrage aan KWF Kankerbestrijding.

130 miljoen voor kankeronderzoek – Met de opbrengsten van Alpe d’HuZes wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als ultieme doel dat niemand meer doodgaat aan deze ziekte. De opgehaalde gelden gaan direct naar het Alpe d’HuZes/KWF-fonds en worden voor 100 procent besteed aan kankeronderzoek. Sinds 2006 is er in totaal ruim 130 miljoen euro bijeengebracht. Een overzicht van opbrengsten en bestedingen.

Onderzoek redt levens. En alleen samen komen we dichterbij. Dichter bij meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Dichterbij de dag dat we niemand meer verliezen aan kanker. Steun de actie Alpe d’HuZes!
< www.opgevenisgeenoptie.nl >