Gezocht: dé Fleckviehkoe van het jaar!

categorie Coöperatie
29
mei
2015
0
Reacties
Fleckvieh in de wei
Van 25 mei t/m 22 juni kan er gestemd worden op de top drie.

Breng uw stem uit op uw favoriet!

 

Het Fleckvieh Stamboek organiseert elk jaar de verkiezing van de “Fleckviehkoe van ’t jaar 2015”. De deelname is opengesteld voor iedereen.

Fleckvieh is na holstein het grootste ras van de wereld. Het ras staat bekend om de sterke en sobere bouw, goede vruchtbaarheid en uiergezondheid. Het is een sterk en sober dubbeldoelras. Fleckvieh wordt steeds populairder in gebruikskruisingen, maar zien we ook veel terug in zuivere fleckviehstapels.

Staat dé fleckviehkoe van het jaar 2015 bij u op stal?
Heeft u een beste fleckviehkoe (tussen de 50% – 100% fleckvieh) op stal? Eentje waarop u echt trots bent? Eentje die echt de dubbeldoel eigenschappen heeft. Een koe die zeer vruchtbaar is en super gezond? Een koe die daarnaast een functioneel exterieur heeft?

Doe mee aan de verkiezing van fleckviehkoe van het jaar 2015 en maak kans op de hoofdprijs: Fleckviehstudiereis naar Oostenrijk!

Een onafhankelijke selectiecommissie zal uit alle inzendingen een tiental toppers selecteren die zij vervolgens op de veehouderij bezoeken. Uit deze bezoeken stellen zij een top 3 samen. Iedereen kan de films van de drie geselecteerde koeien online bekijken en vervolgens stemmen op zijn of haar favoriet.

Prijzen:

Sluitingsdatum aanmeldingen: 12 april 2015
Bekendmaking ‘Fleckviehkoe van het jaar 2015’: Fleckviehdag, 25 juni 2015

Kijk voor voorwaarden, gedetailleerde selectiecriteria en het opgaveformulier op de website van het stamboek Fleckvieh.

Interesse in fleckvieh? CRV organiseert op 15 april een fleckviehdag!