Fokdoelenquete: Geef uw mening in 5 minuten!

categorie Coöperatie
12
nov
2015
6
Reacties
Fokdoelenquete: laat uw mening horen in 5 minuten!

Van 2 tot 16 november staat de fokdoel-enquête online. De fokdoel-enquête gaat vooraf aan de Fokdoeldiscussie die op de winterbijeenkomsten in 2016 met de leden van CR Delta en VRV gevoerd zal worden. Voorafgaand kunt u, als lid, uw mening al kenbaar maken via een digitale fokdoel-enquête.

Op de winterbijeenkomsten wordt de uitkomst van de fokdoel-enquête besproken met de leden. Maar dat niet alleen. Op basis van de resultaten van de enquête kunnen voorlopige inzichten en mogelijke conclusies aan de leden worden voorgelegd en besproken.

Wij hopen dat u als lid uw mening over uw meest gebruikte ras aan CR Delta en VRV kenbaar wilt maken via de fokdoel-enquête. De coöperaties praten graag met u verder op de CRV-winterbijeenkomsten!

 Vul hier de FOKDOEL-ENQUÊTE in (van 2 tot 16 november 2015)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

 1. 03 november 2015 (arjan kok) Schreef:

  hallo , heb de fokdoel enquête ingevuld voor 2 rassen maar wil dat graag voor nog meer rassen doen,

  groet arjan kok

  Beantwoorden
  • 03 november 2015 (CRV) Schreef:

   Beste Arjan,

   bedankt voor het invullen van de enquête. Helaas is het niet mogelijk de enquête voor meer dan 2 rassen in te vullen. Wij hopen u natuurlijk te zien op de winterbijeenkomsten, waar de discussie verder gevoerd wordt en uw inbreng op meerdere rassen zeker op prijs wordt gesteld.

   Beantwoorden
   • 05 november 2015 (arjan kok) Schreef:

    oké, had ik dat vooraf geweten dan had ik een meer afgewogen keuze kunnen maken voor welke twee rassen ik had ingevuld, gebruik hier namelijk wel 5 rassen waar ik dus belang in heb

    Beantwoorden
 2. 05 november 2015 (wilfried Groot Koerkamp) Schreef:

  hoe kun je nu een enquete houden over rassen als je weet dat de rassen zelf al een x aantal eigenschappen beschikken. Je gaat van een melktypische HF koe toch geen dubbeldoel verwachten of andersom. Oftewel kijk eens verder en vraag jezelf af wat je wilt. Heel leuk om de fokkerij wereld met genoomwaarden te bespelen maar de productie per koe per jaar is de laatste 3 jaar geen kg melk, vet of eiwit verhoogd. En maar blijven roeptoeteren met z’n allen dat de dochters per definitie beter zijn. De omstandigheden in de gemiddelde stal zijn enorm verbeterd afgelopen jaren, koe aantallen per bedrijf zijn toegenomen, efficientie is omhoog gegaan maar werkelijke getal kg melk per koe of per gemiddelde aanwezige dag inclusief opfok kan ik nergens in verhouding zien.

  Beantwoorden
  • 06 november 2015 (CRV) Schreef:

   Geachte heer Groot-Koerkamp,

   De laatste jaren is in de fokkerij veel focus geweest op gezondheid en duurzaamheid. In de fokdoel-enquête onderzoeken wij of de leden dit voldoende relevant vinden of wellicht een andere focus prefereren. Daarom hoop ik dat u de enquête invult zodat we op de CRV-winterbijeenkomsten in januari en februari de resultaten en de te nemen stappen met elkaar kunnen bespreken.

   Beantwoorden
 3. 06 november 2015 (jos Bax) Schreef:

  Graag iets meer over de hoogte van de stieren en afkalfgemak van de blonde’s dit gerelateerd aan de blondes en niet aan melkvee

  Beantwoorden