Aleida 7888 Fleckviehkoe van 2016

categorie Coöperatie
16
jun
2016
0
Reacties
Fleckviehkoe van het jaar 2016 Aleida 7888
Fleckviehkoe van het jaar 2016: Aleida 7888, van Mts. Van den Berg te Wijhe (V: Rumgo, MV: Rampagne)

Rumgo-dochter Aleida 7888 van de familie Van den Berg uit Wijhe is gekozen tot ‘Fleckviehkoe van het jaar 2016’. De finale van de koeverkiezing vond plaats tijdens de Fleckviehdag op donderdag 16 juni bij de familie Roozen in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek.

Prijsuitreiking FleckviehdagDe selectiecommissie omschrijft de winnende koe als ‘een toptalent dat beter wordt naarmate ze ouder wordt. Je moet haar vergelijken met een Max Verstappen.’

Namens CRV rijkte Tobias Lerner de prijs uit: een fleckviehstudiereis voor twee personen naar Zuid-Duitsland op 8 en 9 juli 2016, aangeboden door CRV.

Na afloop van de prijsuitreiking presenteerde Peter Roozen zijn bedrijf. De bijeenkomst werd goed bezocht. Opvallend was het groot aantal jonge veehouders dat zich oriënteert op het fleckviehras.

Verkiezing
Het Fleckvieh Stamboek organiseert de jaarlijkse ‘Fleckviehkoe van ‘t jaar’-verkiezing. Uit een kleine vijftig aanmeldingen werden zestien koeien geselecteerd. Deze zijn allemaal op het bedrijf bezocht door een selectiecommissie. Uit deze genomineerden zijn drie finalisten gekozen. Hierbij werd niet alleen gekeken naar het exterieur en het fleckviehtype, maar er werd ook geselecteerd op vruchtbaarheid, goede uiergezondheid en goede productie. Van deze drie koeien is een video en een foto gemaakt, die samen met de technische resultaten op internet zijn geplaatst, waar iedereen op zijn favoriet kon stemmen.

Krachtpatsers voor een gezonde toekomst
Tijdens het CRV-Event op 11 juni 2016 presenteerde CRV ook een fleckvieh-groep. Spreekstalmeester Tonnie Vissers sprak daarbij over ‘krachtpatsers voor een gezonde toekomst’.

Bekijk de fotoreportage bij de familie Roozen op onze Facebookpagina