CRV Farmtalk: talkshow voor jonge bedrijfsopvolgers

categorie Coöperatie
9
jun
2016
0
Reacties
fb Alfred de Vries bij CRV-Farmtalk

Je bent jonge ondernemer en er komt van alles op je af. Hoe zorg je ervoor dat je de goede dingen doet? Hoe manage je een groeiend bedrijf? En hoe ga je om met beleid en regelgeving? Welke strategie kies je? Kortom: hoe is het om een jonge boer te zijn in deze tijd?

Tijdens CRV Farmtalk gaat Florus Pellikaan in gesprek met vier inspirerende tafelgasten. Alle vier hebben ze hun sporen verdiend en discussiëren in een ontspannen setting met elkaar en het publiek. Vanuit diverse invalshoeken belichten ze de zaken waar jonge bedrijfsopvolgers tegenaan lopen: beleid, fokkerij, gezonde veestapel en een passende bedrijfsstrategie.

CRV Farmtalk is onderdeel van het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’. Hieronder stellen we de tafelgasten vast aan je voor:

 

Alfred de Vries directielid CRV‘Minder jongvee is dé oplossing voor veel uitdagingen in de melkveehouderij’

Welke technologieën komen er op je af? Welke instrumenten staan tot je beschikking? Technische vooruitgang stopt nooit.

Alfred de Vries is directielid van CRV.

 

‘De hedendaagse bedrijfsopvolger moet voorzitter kunnen zijn van een vergadering’

Jan HulsenHoe manage je een groeiend bedrijf? Het aansturen van alle specialisten en eventueel personeel vergt managementvaardigheden.

Jan Hulsen is dierenarts en consultant Vetvice.

 

 

 

‘Alle 525 melkkoeien ken ik, daarmee kan je technische en economisch het verschil maken’

Jan van WeperenJan van Weperen is ervaringsdeskundige als het gaat over veel koeien melken. Hij runt met zijn vader een van de grootste melkveebedrijven van Nederland. Waar moet je bij groei op letten en waarmee kan je het verschil maken?

Jan van Weperen (jr) is melkveehouder met 525 koeien.

 

 

‘Wat is het doel van groei? Op zoek naar meer werk of meer marge?’

Koen BolscherGroei niet om te groeien maar denk goed na. Kies een weldoordachte strategie. Wat levert het meeste op? Wij gaan thuis eerder minder dan meer koeien melken. Rendement per liter melk, daar draait het om.

Koen Bolscher is bestuurslid NAJK en melkveehouder met 200 koeien.

 

 

 

Na de talkshow gaat het programma verder met de verkiezing van ‘Young herdmanager of the year’. Daarna sluiten we af met een netwerklunch. Deelname is gratis, wel even vooraf aanmelden. ’s Middags is er voldoende gelegenheid om ‘Veestapel naar je hart’ te bezoeken.

CRV-Event
Zaterdag 11 juni, 9.30-17.00 u
IJsselhallen Zwolle
Meer informatie