Drie geslaagde studiedagen op de Dairy Campus

categorie Coöperatie
14
feb
2017
0
Reacties
Dairy Campus Leeuwarden
Dairy Campus, hét nationale en internationale centrum voor onderzoek, innovatie, educatie en training op het gebied van de melkveehouderij

Op 16 november en 11 januari waren er studiedagen op de Dairy Campus. Vanwege de grote belangstelling was er op 8 februari nog een extra studiedag. Veehouders uit heel Nederland bezochten deze dagen.

stal

Boeiend programma
Wat zijn de effecten van fokkerij op de gezondheid en efficiëntie van de veestapel? Een superactuele vraag die de basis vormt van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door CRV, Wageningen University and Research en Dairy Campus.
Bezoekers kregen een kijkje achter de schermen. Ook werden zij bijgepraat over de stand van het onderzoek en over de resultaten die behaald kunnen worden met de Better Life-fokkerijgetallen van CRV. Gastspreker Roel Veerkamp en Yvette de Haas (Wageningen UR Livestock Research) informeerden, en inspireerden.

Dynamische kennisomgeving
Er werd een rondleiding gegeven over de Dairy Campus om het praktijkonderzoek te bekijken. Het waren dan ook leerzame, gezellige middagen.

dairy-campus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over Better Life Gezondheid.

Lees meer over Better Life Efficiëntie.