CRV-vrouwendag: een zaal vol topvrouwen!

categorie Coöperatie
7
okt
2015
0
Reacties
CRV Vrouwendag 2015

Iedereen weet het, maar op de CRV-vrouwendag werd het weer bevestigd. Boerin zijn is topsport! Met recht kunnen we spreken van topvrouwen, die vaak kinderen, bedrijf en huishouden in balans houden.

Ook dit jaar liep het storm met aanmeldingen voor de CRV-vrouwendag. Ruim 180 vrouwen verzamelden zich op 6 oktober jl. in Bathmen om elkaar te ontmoeten, om tips te krijgen en te delen met collega-boerinnen.

Linda de Groot, lid Raad van Commissarissen CRV, opende de dag, waarna in ‘Koffietijd!’ José Groot Koerkamp uit Harfsen haar verhaal deelde over haar educatieboerderij. Een plek waar consument en boer heel dicht bij elkaar komen. Waar plek is voor ervaringsgericht en ontdekkend leren en ze de (toekomstige) consument op positieve wijze informeert over het ‘boerenleven’.

‘Werk vanuit je passie en wees niet bang. Met een boerderij heb je goud in handen.’
– José Groot Koerkamp, Harfsen –

Nieuwe inzichten
Er werd inspiratie opgedaan, geleerd en er werden tips uitgewisseld tijdens de workshops over de duurzame veestapel, social media, uiergezondheid, Fokken met Gesloten Beurs, Vaart in Vruchtbaarheid, het meedraaien op de boerderij en de praktijk van het insemineren. Er werden mooie woorden gesproken en eerste ervaringen opgedaan.

Als ik een zieke koe heb, ben ik er zelf ook een beetje ziek van. Als ik ’s nachts wakker wordt, denk ik meteen aan die zieke koe. Daarom wil ik gezonde koeien. Dit geeft aan met hoeveel liefde de boeren en boerinnen voor hun koeien zorgen, wat een mooie sector.
– Workshop Praktijk van insemineren-

De middag werd afgesloten met de workshop Energie & Vitaliteit door Petra Groot Nibbelink. Petra nam de aanwezige vrouwen mee naar hun dagelijks leven op de boerderij: hoe combineer je een druk gezinsleven met de dagelijkse uitdagingen als het 7 dagen werk, de administratie, sociaal leven, familie, et cetera. Met de energiecheck konden de deelnemers bekijken hoe het met hun energieverdeling gesteld was, de resultaten werden in kleine groepjes gedeeld.

Er was veel herkenning. Veel werk vindt plaats achter de schermen en vaak schiet de tijd voor zichzelf erbij in, toch voert de nuchterheid de boventoon; ‘het moet toch gebeuren.’
Veel vrouwen formuleerden een ‘voornemen’. Iets wat hun energie geeft en direct uitvoerbaar is.

Ik ben benieuwd hoeveel van deze vrouwen een maand na deze vrouwendag er nog zo over denken of bij wie het wel is gelukt verandering door te voeren op het bedrijf ten gunste van de boerin, haar gezin en de werkzaamheden daarom heen.
– Henriette van Gulik, Stoutenburg Noord –

De reacties bevestigen het: de CRV-vrouwendag was een inspirerende en gezellige dag. Waar voor eenieder op een bepaald moment van de dag een leerzaam moment was. De dag werd afgesloten met een borrel en voor een paar vrouwen krijgt het nog een vervolg: in de vorm van een diner met de directie.

Heeft u een voornemen geformuleerd? Wij zijn ook heel benieuwd of het voornemen heeft gebracht wat u wilde. Wij horen graag uw ervaring(en)!

In Sint Niklaas zijn er nog plaatsen vrij. Meld u hier aan!

Bekijk de foto’s van de CRV-vrouwendag in Bathmen: www.facebook.com/deboerin 

 Noteer alvast: in 2016 zal de CRV-vrouwendag plaatsvinden op dinsdag 1 november (regio noord) en dinsdag 8 november (regio zuid-west)

Workshop CRV-Vrouwendag 2015 Workshop CRV-Vrouwendag 2015 Workshop CRV-Vrouwendag 2015