CRV-voorzitter Peter Broeckx:
‘U mag op ons rekenen’

categorie Coöperatie
23
apr
2020
0
Reacties
Peter Broeckx - voorzitter CRV

Peter Broeckx, voorzitter van coöperatie CRV, heeft een videoboodschap opgenomen voor alle leden en klanten van CRV. Hij benadrukt dat CRV nu tijdens de coronacrisis, de veehouders zal blijven ondersteunen in hun bedrijfsvoering.

‘Ik heb groot respect voor onze medewerkers, die vanuit huis de organisatie draaiende houden, u van advies blijven voorzien of iedere dag onderweg zijn om ervoor te zorgen dat uw dieren drachtig worden en dat de bedrijfsinspectie en andere dienstverlening zo veel mogelijk doorgaat.’

In Veeteelt spreekt hij iedereen vandaag ook op schrift toe. Die tekst leest u hieronder:

Beste collegaveehouders,
Het coronavirus raakt ons allemaal. Ik hoor de aangrijpende ervaringen van veehouders die getroffen zijn door ziekte en sterfgevallen in hun directe omgeving. Ik ken de zorgen om kwetsbare mensen. De schrijnende verhalen en beelden vanuit de ziekenhuizen en zorgcentra komen ook bij mij hard binnen. Mijn respect voor zorgverleners – die vanuit persoonlijke ervaringen toch al zeer groot was – is er alleen nog maar door gegroeid. Ik leef met u mee en wens u veel sterkte toe in deze moeilijke tijd, die ons er weer bij bepaalt dat gezondheid ons hoogste goed is.

Met u deel ik ook de zorg over de financiële gevolgen van deze crisis. De opbrengsten van vlees maken een vrije val en het zal waarschijnlijk nog lang duren voordat deze weer herstellen. De toch al dunne marges komen verder onder druk te staan. Het doet pijn dat dit voor de bedrijven van sommige collega’s de genadeklap zou kunnen betekenen.

Ondanks alle onzekerheid gaat het werk op onze bedrijven iedere dag door. Het vee moet worden verzorgd, het land bewerkt. Het voorjaar is een drukke, maar ook een mooie tijd die mij weer doet beseffen hoe bevoorrecht ik als veehouder ben. En hoe trots ik ben op onze mooie sector.

CRV zal er alles aan doen om u, met inachtneming van de regelgeving van de overheid, te blijven ondersteunen in uw bedrijfsvoering. Ik heb groot respect voor onze medewerkers, die vanuit huis de organisatie draaiende houden, u van advies blijven voorzien of iedere dag onderweg zijn om ervoor te zorgen dat uw dieren drachtig worden en dat de bedrijfsinspectie en andere dienstverlening zo veel mogelijk doorgaat. We hebben elkaar nodig om dit veilig te kunnen blijven doen en het doet me goed om te horen dat hiervoor wederzijds veel begrip bestaat. Over de continuïteit van CRV hoeven we ons gelukkig geen grote zorgen te maken. Het bedrijf is financieel gezond en kan deze crisis dragen.

Niemand weet hoe lang we nog ‘in ons kot’ moeten blijven, maar het is wel duidelijk dat we elkaar voorlopig niet in grote groepen kunnen ontmoeten. Dit betekent ook dat we als bestuurders nieuwe manieren zoeken om samen sturing te geven aan de coöperatie. Technieken om te communiceren op afstand worden nu razendsnel ontwikkeld. Dit kan ons ook na de crisis goed van pas komen.

De coronacrisis heeft grote impact op de nationale economie. Maar waar veel sectoren nu letterlijk stil staan, blijft de landbouw produceren. Burgers blijven verzekerd van hoogwaardig voedsel en de agrarische sector blijft bijdragen aan het nationaal inkomen. Ik zie creatieve initiatieven van collega’s die nieuwe wegen ontwikkelen om hun producten direct te leveren aan consumenten. Ik voel een herwaardering voor ons mooie werk. Laten we dat vasthouden.

Ook op afstand blijven we coöperatief verbonden. U mag te allen tijde op ons rekenen.
Namens het bestuur van de coöperatie CRV,
Peter Broeckx, voorzitter