CRV-jongerenavonden juni

14
mei
2019
0
Reacties
jongerenavonden

In de maand juni organiseren de jongerenraden van CRV jongerenavonden met twee verschillende thema’s: ‘een andere kijk op koeien’ en ‘is met minder voer dezelfde topproductie mogelijk?’ Lees hieronder meer over deze bijeenkomsten. 

 

Is met minder voer dezelfde topproductie mogelijk? 

De CRV-jongerenraad nodigt jongeren graag uit voor haar jongerenavond over voerefficiëntie in de praktijk. Voerkosten vormen gemiddeld 60% van alle kosten in de melkveehouderij. Als we hierin kunnen besparen levert dat direct rendement op. De productieverschillen tussen koeien hebben we perfect in beeld, maar niet de hoeveelheid voer die ze hiervoor nodig hebben. Hier zien we grote verschillen tussen koeien met een vergelijkbare productie. Hoe komt dit en hoe kunnen we dit benutten om het bedrijfsrendement te verhogen? Op de CRV-jongerenavond komt u hier alles over te weten!

Datum: donderdag 13 juni 2019
Locatie: melkveebedrijf Alders Vof, Rieterdreef 3, 5825 HS Overloon
Aanvang: 17.45 uur –18.30 uur, inloop met frites en snacks

Uiterlijk om 18.30 uur starten we met het programma:

 • Opening en introductie gastbedrijf familie Alders
 • Inleiding ‘Is met minder voer dezelfde topproductie mogelijk?’ door CRVfokkerijspecialist Pieter van Goor. Pieter begeleidt de praktijkproeven zoals deze o.a. bij de familie Alders plaatsvinden. Er is uit het verleden en uit de huidige voerproeven inmiddels veel data beschikbaar waaruit we betrouwbare conclusies kunnen trekken. Deze vormen de basis voor de
  fokwaarde Besparing Voerkosten (BVK).
 • Bezoek aan de stal. Hier is te zien hoe we onderzoek doen naar het voerverbruik.
 • Afsluiting met een drankje en gezellig samenzijn
Graag aanmelden

Aanmelden voor deze CRV-jongerenavond is gewenst. Je kunt je tot en met 10 juni aanmelden door een bericht te sturen naar Gerard.van.der.Weijst@crv4all.com onder vermelding van ‘bijeenkomst Overloon’ en het aantal personen. Ook kun je je aanmelden bij jouw veestapeladviseur.
Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Gerard van der Weijst, medewerker verenigingszaken: 06-22 49 18 35 of Gerard.van.der.Weijst@crv4all.com.

 

Een andere kijk op koeien

Hoe kan ik het fenotype van de koe benutten om (nog) betere paringen te maken? Hoe heb ik als veehoud(st)er invloed op het gedrag en de prestaties van koeien door de juiste benadering van de dieren? En wat levert mij dit in de praktijk op? Deze vragen staan centraal op deze CRV-jongerenavonden. Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden, waarvoor we jongeren van harte uitnodigen.

 

Programma
 • Opening
 • ‘Advies achter de koe’ door Corné van de Ven en/of René Buiter, foktechnisch accountmanagers CRV.
 • ‘ Low Stress Stockmanship’ door Ronald Rongen. Ronald Rongen is Cowmunicator, al praat hij niet mét, maar over koeien. Tijdens deze presentatie vertelt Ronald alles over het diervriendelijker, veiliger en efficiënter werken met koeien dankzij ‘Low Stress Stockmanship’. Hierbij staat ‘vanuit de praktijk, vóór de praktijk’ centraal. Je hoort en ziet diverse voorbeelden en je hebt natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.
 • Afsluiting en nog een gezellig samenzijn

Kijk ook eens naar dit filmpje dat Veeteelt maakte met Ronald:

 

Data en locaties
 • Woensdag 12 juni, Prinsenbeek
  Locatie: Marktzicht Markt 10, 4841 AC Prinsenbeek
  Aanvang: 19.00 uur
 • Dinsdag 18 juni, Laren (Gld.)
  Locatie: Witkamp, Dorpsstraat 8, 7245 AK Laren (Gld.)
  Aanvang: 19.00 uur
 • Woensdag 19 juni, Voorthuizen
  Locatie: Buitenlust, Hoofdstraat 89, 3781 AC Voorthuizen
  Aanvang: 19.00 uur
Graag aanmelden

Aanmelden voor de jongerenavond is gewenst. Je kunt je tot twee dagen vóór de gewenste avond aanmelden door een e-mail te sturen naar: Gerard.van.der.Weijst@crv4all.com onder vermelding van het aantal personen en de
locatie. Ook kun je je aanmelden bij jouw CRV-veestapeladviseur.