CRV-Boerindagen 2018 groot succes

categorie Coöperatie
22
nov
2018
0
Reacties
Opening CRV-Boerindag

Gezellig, leerzaam en inspirerend, dat vat de CRV-Boerindagen van 2018 in drie woorden samen. Op beide CRV-Boerindagen, op 6 november in het Friese Joure en op 13 november in het Zuid-Hollandse Giessenburg, ontvingen we het maximum van 400 boerinnen. De boerinnen kwamen voor ontmoeting, kennis en gezelligheid, en dat kregen ze op alweer de negende editie. 

Ronald Rongen had de primeur om als eerste man de CRV-Boerindag te openen. Zijn verhaal over stressvrij omgaan met kalveren was beslist de moeite waard. Ronald is ‘cowmunicator’ en gaf tips en praktische voorbeelden. In Giessenburg vertelde één van de boerinnen in de zaal enthousiast hoe een tip van Ronald zorgde voor de oplossing van een probleem in de kalveropfok.

 

FEMtalk

Geboeid luisterden de boerinnen naar de verhalen van de deelnemers aan de FEMtalk. Stuk voor stuk sterke vrouwen die hun eigen pad uitstippelen. In Giessenburg schoven onder meer Corine Rotteveel, melkveehoudster met een boerencamping in Stellendam, en Nel de Groot, een 74-jarige veehandelaar, aan. In Joure was Eline Vedder een van de tafelgasten. De boerin uit Ruinerwold ontpopte zich na verschillende televisieoptredens tot boerenboegbeeld. En Willemien Koning, boerin en fractielid van CDA Noord-Holland, vertelde in Joure over haar ervaring om de Verenigde Naties in New York toe te spreken.

 

Workshops en boerinmarkt

Het dagprogramma bood deelnemers de gelegenheid om twee workshops te volgen met een keuze uit acht thema’s. Zoals de workshop ‘Fosfaat de baas’, ’Help mijn koe wordt niet drachtig’, ‘Succesvol koe(rs) houden’ en ‘Dromen, denken, durven doen!’
Tussen de workshops en talkshow door was er voldoende gelegenheid voor een kop koffie en een praatje. In de zaal stonden standjes met allerlei toepasselijke en leuke (en lekkere) producten, waaronder stoere kinderkleding, bakmixen, tassen en portemonnees, bloemstukken en verzorgingsproducten, maar ook geitenkaas en leuke woonaccessoires in country style. Mets Julianus had het druk in haar kraam waar ze haar boek ‘Boerenliefde’ signeerde.

 

Terugblik

We kijken terug op twee geslaagde dagen en verheugen ons al weer op volgend jaar. Dan strijkt de CRV-Boerindag weer neer in Oost-Nederland en Vlaanderen. En voor wie nog even wil nagenieten:

Alle foto-albums staan op Facebook, deze zijn door iedereen te bekijken, ook als u geen Facebook heeft. Klik gewoon op de links!

 

FEMtalk

Workshops

Boerinmarkt