CRV-Boerindag 2017 in Wijchen: wederom een topdag

categorie Coöperatie
8
nov
2017
0
Reacties

De eerste CRV-Boerindag van 2017 in Wijchen was weer een topdag voor de bijna 200 aanwezige boerinnen. Dat blijkt wel uit de vele lachende gezichten die op de foto’s van deze dag voorbijkomen.

De boerindag in Wijchen werd geopend door Irene van der Aart. Deze Amsterdamse cabaretière heeft een Achterhoekse boer aan de haak geslagen en vertelde op zeer  humoristische wijze over haar belevenissen op de boerderij. Voor de boerinnen in de zaal was het een feest van herkenning en de tranen van het lachen zorgden voor de nodige uitgelopen mascara.

Tijdens de diverse workshops deden de boerinnen op diverse vlakken inspiratie op. Bijvoorbeeld over het ‘gastvrij en veilig erf’, ‘communicatie en samenwerking’, maar ook over meer koe-gerelateerde onderwerpen zoals ‘blind daten’, ‘koe-fitness’ en ‘wat melk je vertelt’.

Talkshow voor boerinnen

In de FEMtalk (de enige talkshow voor en door boerinnen) gingen vier inspirerende boerinnen enthousiast met elkaar in gesprek. Alle vier realiseren ze op eigen wijze de verbinding met burgers. Heleen Lansink doet dat via de verkoop van melk aan huis, maar ook door bijvoorbeeld de ‘Avond van de koe’ in het theater te organiseren. Iris Bouwers doet het als vicevoorzitter van het CEJA, de belangenbehartiger voor Europese jonge boeren en tuinders. Irene van der Aart betrekt burgers bij de sector via haar cabaret en boeken en Hermien Kuipers tot slot maakt van eigen melk het lekkerste ijs van Europa, waarmee ze vele burgers naar haar boerderij trekt.

Na de tweede ronde workshops en een kijkje op de boerinmarkt, eindigde de CRV-Boerindag met een lekker buffet en als toetje het prijswinnende ijs van de familie Kuiper.

Meer foto’s van de CRV-Boerindag in Wijchen zijn te vinden op de Facebookpagina van De Boerin.

CRV-Boerindag in Vlaanderen

Op 14 november zijn de boerinnen in Vlaanderen aan de beurt voor hun CRV-Boerindag. Wil je ook lachen tot de tranen over je wangen stromen, collega’s weerzien of juist ontmoeten én nieuwe inspiratie opdoen voor je bedrijf? Geef je dan nog snel op voor de CRV-Boerindag in Laakdal.