CRV is de agrarische coöperatie met de meeste leden

categorie Coöperatie
3
jul
2021
0
Reacties
coöperatie

Met zo’n 23.000 veehouders als lid is Coöperatie Koninklijke CRV de agrarische coöperatie met het hoogste ledenaantal van Nederland.

Dit komt naar voren uit onderzoek van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR) dat een overzicht maakte van de top 100 van coöperaties, gebaseerd op de omzet in 2019. In dit overzicht staat CRV op de 54e plaats.

 

Internationale dag van de coöperatie

Vandaag (3 juli) is het de internationale dag van de coöperatie. Deze dag wordt jaarlijks gevierd om de aandacht te vestigen op het belang van coöperaties. Bij de Kamers van Koophandel in Nederland staan zo’n 3300 actieve coöperaties geregistreerd met in totaal meer dan 25 miljoen leden. Deze coöperaties zijn gezamenlijk goed voor 18 procent van het Bruto Binnenlandse Product en bieden werkgelegenheid aan meer dan 150.000 mensen.
#vierdecoöperatie

 

Agrarische sector dominant in coöperatie top 100

Van de 100 grootste coöperaties in Nederland zijn er 38 actief in de land- en tuinbouw. Hiermee is de agrarische- en voedingsmiddelensector de belangrijkste sector in de coöperatieve wereld. Sinds 2016 is het aantal coöperaties in de agrarische sector met 23 procent gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *