Big Boukje komt naar Zwolle

categorie Coöperatie, Levensduur
7
jun
2016
0
Reacties
levensproductie
Ingrid en Jos Knoef uit Geesteren met Big Boukje 192

Vandaag maakte veehouder Jos Knoef bekend dat zijn Big Boukje 192 aanstaande zaterdag in Zwolle van de partij is. De 18-jarige koe is still going strong en wil zich graag door het publiek laten bewonderen.

De komst van de eerste 200-tonner van Nederland is een bonus op het al rijk gevulde programma van het CRV-Event. Zaterdag 11 juni is er voor de koeienliefhebber immers veel om van te genieten. En wie behalve Big Boukje nog meer krasse dames wil bekijken, bezoekt onze stand waar de demogroep Levensproductie staat.

Dames van statuur
Levensduur laten zien is het meest overtuigend met oude koeien. Op het CRV-Event hebben we een hele stand vol zwart- en roodbonte koeien die gemiddeld 117.000 kilo melk hebben geproduceerd. Zij laten zien waar CRV voor staat: makkelijk te managen en efficiënte koeien!

100 honderdtonners
Koeien die oud worden toveren een glimlach om de mond van veel veehouders. Bij Andrew en Sue Sanders mogen we wel spreken van een zeer brede glimlach. Hun bedrijf in Engeland noteerde vorige week de honderdste honderdtonner.

Het streelt onze trots te horen dat de Nederlandse genetica onder de honderdtonners op dit bedrijf erg groot is. ‘Van de 103 honderdtonners hebben er 49 een Nederlandse vader en 18 zijn afkomstig van een eigen stier die een Nederlandse vader heeft’, aldus Sanders. ‘Hofleveranciers zijn F16 en Lord Lily met elk negen honderdtonners. Celsius leverde er zeven en Sunny Boy zes.’

Big Boukje van dichtbij
Sanders is zover bekend het eerste bedrijf in de wereld dat meer dan 100 honderdtonners heeft. De familie Knoef uit Geesteren telt er tot nu toe 65, maar tekende onlangs wel voor de allereerste 200-tonner. Dit leverde de 18-jarige koe Big Boukje 192 nationale media-aandacht op en veel lof. Daar komt zaterdag 11 juni in Zwolle nog een huldiging bij.

CRV-Event
Zaterdag 11 juni, 9.30-17.00 u
IJsselhallen Zwolle
Meer informatie