Met een betere klauwgezondheid naar een hoge levensproductie

categorie Coöperatie
5
apr
2017
0
Reacties

Hoe breng je koeien probleemloos naar een hoge levensproductie? Tijdens een VIP-dag Klauwgezondheid gaan we op zoek naar het antwoord. Melkveehouders Peter en Jaap Honingh stellen hun bedrijf open voor een drietal workshops.

‘Het leven is te kort om lelijke koeien te melken!’ stelt Peter Honingh. Hij opent de VIP-dag met enkele voorbeelden van wat deze zin voor hem betekent. Vervolgens kunt u in diverse workshops ervaren hoe u klauwgezondheid op uw eigen bedrijf naar een hoger plan kunt tillen.

Programma
Ontvangst door dagvoorzitter Jaap Honingh
Workshop 1: Wat is Digiklauw voor een programma? Marco Meijn laat u in de praktijd zien hoe een gezonde klauw eruit moet zien!
Workshop 2: Wat heeft voeding voor invloed op klauwgezondheid? Willem Jan v.d. Bijl: ‘Voeding voorkomt ketose en pensverzuring!’
 Workshop 3: Welk fokkerijplan hoort hierbij? Melanie Cremers vertelt over de werking van Fokken op Maat.

Aanmelden verplicht
Het programma wordt op dinsdag 11 april twee keer uitgevoerd, in de ochtend (vanaf 10.00 uur) met een afsluitende lunch om 12 uur. De deelnemers van het middagprogramma sluiten bij diezelfde lunch aan en ronden de workshops om 15.00 uur af.
Wilt u deelnemen aan het programma, meldt u dan aan (verplicht) bji uw CRV-contactpersoon, bij Van der Bijl-mengvoeders of rundveepedicure Marco Meijn (vóór 10 april). Geef aan of u ’s ochtens of ’s middags de workshops wilt volgen.

Locatie: familie Honingh, Gouw 12, Zuiderwoude