Beste Boerenmelkkoe uit Flevoland

categorie Coöperatie
26
jun
2017
0
Reacties

In de provincie Flevoland organiseerde het lokale CRV-district de zoektocht naar ‘De beste boerenmelkkoe van de provincie Flevoland’. Juryleden Dennis Nijhof en Laura Winter bezochten alle koeien die zijn ingeschreven. Afgelopen vrijdag maakten zij de winnaars bekend.

Juryleden Laura Winter en Dennis Nijhof maakten afgelopen vrijdag de winnaars bekend van de verkiezing ‘Beste boerenmelkkoe van de provincie Flevoland’. De juryleden hebben tijdens een rondgang langs alle 41 deelnemers alle ingeschreven koeien in hun eigen stal bezocht en beoordeeld. De derde- en vierdekalfskoeien zijn beoordeeld op functionele kenmerken, evenals vruchtbaarheid, uiergezondheid, melkproductie, inclusief eiwitgehalte en afkalfleeftijd.

Winnaars derdekalfs
Bij de derdekalfskoeien was de eerste plek weggelegd voor Andringa 491. Deze Cricketdochter van de familie Van der Wal uit Urk is een zeer compleet gebouwde koe met uitstekende productie. Landaas Joke 9722 (v. Seaver) van Van der Vliert uit Biddinghuizen greep net naast de titel. Haar combinatie van fraaiheid en functionaliteit kon toch niet tippen aan de winnares. Loesje 56 van de familie Ruijter-v.d. Geest uit Tollebeek eindigde op de derde plek. De Bookemdochter is een gezonde en vruchtbare koe met uitmuntende productie.

Winnaars vierdekalfs
Bij de vierdekalfs koeien legde Fidelitydochter Mien 108 vof Zijlmans-van Dongen uit Biddinghuizen beslag op de eerste plek. Ze is een niet te grote koe, die wel sterk is in uier en benen en een goede melkproductie heeft. Reservekampioene werd aan Gansey’s Angel, een Zabingdochter van de maatschap Menkveld-de Haan uit Zeewolde. Angel is een koe die bewijst dat fraaiheid en functionaliteit prima samengaan. De derde plek werd bezet door Reve Venus. Deze Improverdochter van de familie van den Bosch-van Paasen uit Zeewolde is een melktypische koe met een beste melkproductie en vruchtbaarheid.

Lang en gezellig napraten
Na de uitslag en prijsuitreiking volgde uiteraard een lang en gezellig napraten in de schuur van de familie van Schie-Burgmans. De veestapeladviseurs en inseminatoren verzorgden de gasten met hapjes uit de braadpan en drankjes.

Meer lezen
De eigenaar van de winnares bij de derdekalfskoeien was blij verrast:

Bekijk meer foto’s op facebook

In de provincie Flevoland organiseerde het lokale CRV-district de zoektocht naar ‘De beste boerenmelkkoe van de…

Geplaatst door CRV op maandag 26 juni 2017